Homeopathie bij griep en verkoudheid
Het beste advies bij een verkoudheid en/of griep is: rust, vroeg naar bed, zorgen
voor extra warme kleren/ dekens/ kruik en frisse lucht (de kamer regelmatig
luchten of raam op een kier)
Bij een opkomende griep:
- Drink een uitgeperste citroen met heet water en honing en duik in bed.
-Twee tot drie keer per dag met een paar uur ertussen 20 druppels echinacea.
Bij koorts is het advies thuisblijven en uitzieken! Liefst geen paracetamol of
andere pijnstiller dat remt het herstel proces. Licht verteerbaar voedsel: fruit,
kruidenthee, lichte groentesoep, een beschuitje met (suikerloze) jam e.a.
Bij keelpijn kan een uienwikkel wonderen doen: Neem een zijden sjaaltje, licht
bevochtigen met lauw water, wikkel hier gehakte uien in en breng het aan op de hals en nek, hier omheen een wollen sjaal. Ga met deze wikkel op de bank of op bed liggen, het is de bedoeling dat het goed gaat broeien, dus ga er goed mee onder de dekens, neem evt. ook nog een kruik mee. Na 1/2 tot 1 uur (of langer) afleggen, ook afdoen als het gaat irriteren, je mag er ook mee gaan slapen.
Duurt een griep of luchtweginfectie te lang (meer dan 4 dagen met hoge koorts)
bel dan uw huisarts of homeopaat. Er bestaan ook goeie acute middelen in de
homeopathie voor als een griep/ luchtweginfectie niet vanzelf overgaat. Helaas
zijn er in de homeopathie geen standaard middelen voor griep en luchtweginfecties, maar moet het middel ook individueel worden uitgezocht aan de hand van uw symptoombeeld. Het kan handig zijn om een EHBO set met homeopathische middelen in huis te hebben.
“Een Pleidooi Voor Echt Eten, manifest van een eter”.
Michael Pollan isfilosoof en journalist, geeft les aan de Berkeley univercity en schrijft regelmatigvoor de New York Times. Hij heeft een zeer verfrissende kijk op voeding en devoedingsmiddelen- industrie. Met veel gezond verstand, historisch besef, kennis van wetenschappelijk onderzoek en een goeie dosis logica veegt hij de vloer aan met de moderne voedingsmiddelenindustrie. Deze heeft met al zijn
“wetenschappelijkheid” de westerse mens alleen maar dikker en ongezonder
gemaakt (diabetes type II, hart en vaatziekten, kanker enz.) Hij pleit voor het echte
eten, simpel, onbewerkt, zelf gemaakt, zelfs zelf verbouwd als het kan . Hij heeft
sterke argumenten waarom een weldenkend mens zich beter verre kan houden van kant en klaarvoedsel en de voedingsmiddelen industrie. Een inspirerend boek
zonder dogmatisch te zijn. Hij geeft twaalf verrassend simpele handvaten hoe je
gezond kunt eten:
1) Eet onbewerkt voedsel.
2) Eet niets dat je overgrootmoeder niet als voedsel zou herkennen.
3) Vermijd producten met ingrediënten die onbekend zijn, onuitsprekelijke namen
hebben, meer dan vijf in getal zijn.
4) Mijdt voedingsproducten die goed voor de gezondheid beweren te zijn.
5) Blijf zo mogelijk weg uit de supermarkt.
6) Eet vooral groente.
7) Eet duurzaam en lokaal geproduceerd voedsel.
8) Betaal meer en eet minder.
9) Eet aan tafel samen met anderen.
10) Eet langzaam.
11) Kook zelf.
12) Begin een moestuin.
Fruit en sap.
Fruit is gezond dat weten we allemaal, veel mensen zijn toch wat lui in het schillen en eten van fruit en nemen maar gauw een sapje. Toch komt er steeds meer
onderzoek dat erop wijst, dat sap niet dezelfde voordelen heeft als fruit.
Fruitsappen zijn over het algemeen gezoet en ook de vruchtensuikers in sap
hebben dezelfde nadelen als suiker in de voeding. Mensen die veel sap drinken,
hebben even veel kans op suikerziekte en dikworden als mensen die veel suiker
eten, dit is niet het geval bij het eten van fruit.
Maagzuurremmers.
Patiënten die uit voorzorg maagzuurremmers krijgen voor geschreven om een
maagzweer te voorkomen, lopen een twee keer zo grote kans op een
longontsteking. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek. (Journal of the
American Medical .Association ) onder 60.000 patiënten. Waarschijnlijk
bevordert de maagzuurremmer de groei van bepaalde bacteriën in de luchtwegen,
denken de onderzoekers. Beter zou zijn om te proberen het maagzuur op andere
manieren onder controle te krijgen, met een andere voeding, leefwijze, homeopathie of andere natuurgeneeswijze.
Vleesvervangers op de pijnbank 07/04/2023
Minder vlees en meer plantaardige voeding zou goed zijn voor de planeet. Vooral rood en bewerkt vlees vervangen door alternatieven is zeker gezond.
Maar hoe zit het met de thans alomtegenwoordige vleesvervangers? Ze zijn duur genoeg, maar zijn ze ook gezond? Zweeds onderzoek bepaalde de nutritionele samenstelling van verschillende producten en zette de voor- en nadelen op een rijtje. Meestal:
- Veel te zout (150gr burger = 6 gram zout), teveel verzadigd (omega-6-)vet, te weinig mineralen ijzer en zink en vitamine (ijzer, zink,…) en vitamine B12.
- Vaak te weinig eiwitten, of onvoldoend evenwicht van essentiële aminozuren
- De industriële bewerking doet de voordelen van plantaardige ingrediënten teniet waardoor het om ‘ultra-processed food’ zoals fastfood gaat…
De enige vleesvervangers die er goed uitkomen zijn ook ecologisch:
- Tempeh: gefermenteerd sojaproduct
- Mycoproteinen* (Quorn)
- Eieren!
Ook de Consumentenbond en Test Aankoop blokletterden recent: “Twee derde vegaburgers niet erg gezond”. “Eerlijker ware het dat begrip te reserveren voor peulvruchten, zaden, noten en granen. De rest kun je dan surrogaatvlees noemen, wat beter aansluit bij de inferieure eigenschappen ervan.”
Kunstmatige zoetstoffen verstoren eetgedrag. 29/09/2020
Suikervervangers zoals aspartaam, scuralose en acesulfame-K zorgen er bij de meeste mensen voor dat ze meer eten en dus gewicht bijwinnen door het consumeren van 'lightproducten'. De onderzoekers van de Purdue University vermoeden dat het feit dat de suikersmaak niet vergezeld wordt met de aanvoer van calorieën resulteert in een verstoring van het organisme. Dit autoregulatieprobleem - een zoete smaak proeven zonder dat er calorieën in het lichaam komen - zou zeker voor een deel kunnen verklaren waarom consumenten van light frisdranken zwaarlijviger worden.
De onderzoeksresultaten komen in ieder geval ook overeen met meer en andere studies. Daar wordt aangetoond dat light frisdranken mensen niet alleen gevoeliger maken voor zwaarlijvigheid, maar ook voor het metaboolsyndroom X, extra buikvet, verhoogde bloeddruk en insulineresistentie die tot diabetes en hartaandoeningen kunnen leiden.
Bron: www.abcgezondheid.nl:
Naar boven Home